[Dutch] Devnology Code Fest

(Sorry English speaking visitor, this post is in Dutch, as it's about a Dutch user group meeting)

In Nederland hebben we een aantal gebruikersgroepen die op gezette tijden meetings organiseren voor developers. Aan dit aantal is een nieuwe toegevoegd, Devnology (http://www.devnology.nl). Devnology is niet zozeer gericht op het houden van meetings waarbij 1 persoon een praatje houdt en de rest poogt niet in slaap te sukkelen, het is meer gericht op discussie en interactie tussen developers, samen bezig zijn met code, software engineering en andere aan ons vak gerelateerde zaken. Ook is Devnology niet gelimiteerd tot .NET alleen maar zijn andere talen en platforms even welkom. Het gaat tenslotte om software engineering en niet om de laatste truuks voor een random MS product.

Op 1 april houdt Devnology haar eerste meeting, een Code Fest: je krijgt vooraf een opdracht en wie de beste implementatie maakt wint. De opdracht deze keer is: programmeer de Game of Life, een bekend concept, en de keuze van platform en taal is vrij. Deze opzet komt me bekend voor van vroeger uit de demoscene, waar op demo-parties ook dit soort compo's gehouden werden. Het leuke aan dit soort dingen is dat enerzijds de competitie je toch dwingt je best te doen en anderzijds de discussies met mede-developers ter plaatse altijd wel wat nieuwe kennis en info opleveren waar je wat aan hebt.

De opdracht van Game of Life is op het eerste gezicht wellicht wat een dood spoor maar je kunt op zoveel manieren dit probleem aanpakken dat het nadenken daarover, het uitpuzzelen welke benadering juist die originele oplossing oplevert, juist je tot ideeen kan brengen waar je als software engineer baat bij hebt, in je vak en dus in je dagelijks werk.

Devnology gaat in juni ook een Open Spaces meeting houden en daar kijk ik nu al naar uit.

Ik ben van de partij op 1 april. Zie jullie daar!

6 Comments

 • Nee, openspacecode.nl is van DotNED en niet van Devnology. Ik doelde wel degelijk op de open spaces meeting van Devnology op 6 juni, niet die van dotned. Dat DotNED die meeting precies op die datum plant zet al te denken en een van de redenen om me niet meer met DotNED te bemoeien.

 • Hoi Frans,

  Bedankt voor je snelle antwoord.

  openspacecode.nl is niet van DotNed. Dat is een initiatief van Mendelt Siebenga en mij. Als we geweten hadden dat er die dag al wat gepland was hadden we het anders gedaan. De jongens van DotNed waren wel bijna het eerst met inschrijven en reclame maken.

  Op de site van devnology staan wel twee datums, in de header staat 3 juni en in het menu rechts 6 juni. Ook lijken bijna alle meetings op woensdagen te zijn. Weet je zeker dat het dezelfde zaterdag is ?

 • Niet van DotNED? Daar kijk ik vreemd van op gezien de geluiden uit de hoek van DotNED mbt open spaces en dat zij menen de initiatiefnemers behoren te zijn.

  Anyway, er is idd een datum clash en ik zou raar opkijken als de openspaces meeting van devnology op een avond gehouden wordt, omdat je bij open spaces juist meer tijd wilt hebben en dan is een dag al te kort.

  Ik weet niet wat Devnology gaat doen mbt de datum, ik weet wel dat als beide op dezelfde dag zijn ik niet bij openspacecode.nl zal aanschuiven.

 • Hoi Frans,

  Ik zou het jammer vinden als je om zo'n misverstand niet zou komen. Het lijkt me inderdaad niet handig om twee events op dezelfde dag te organiseren. Ik heb ondertussen een mailtje richting devnology gestuurd en ik ga er vanuit dat we er onderling wel uit gaan komen.
  Ik houd je in ieder geval op de hoogte.

  Met vriendelijke groet,
  Mendelt Siebenga

 • Het punt is dat als beide evenementen op dezelfde dag vallen ik een keuze moet maken en die is, sorry Mendelt en Kees, helaas makkelijk voor me. De concepten zijn overigens ook niet gelijk, jullie lijken af te wijken van het Open Spaces format van Eckel, want dat format onderschrijft eigenlijk de absentie van laptops, beamers etc. en wil eigenlijk de deelnemers dwingen om meer te focussen op discussie en debat dan op het gebruik van computer, presentatiemiddelen etc.

 • 1 april tja klinkt als een grap ;-)
  Maar hoop dat het niet zo is uiteraard. Goed initiatief van de boys.

  Groeten,
  Bjorn

Comments have been disabled for this content.